Conceptontwikkeling

Van idee naar podcastformat

Het een succesvolle podcast staat of valt bij een goed format. Daarom start iedere productie bij Hot Mug Media met conceptontwikkeling via onze eigen Verhaal-Sfeer-Luistermoment methodiek. Hiermee zorgen we voor een podcast die jouw luisteraar raakt en vasthoudt.

Verhaal

Een goede podcast begint bij een goed verhaal; jouw verhaal. Tijdens conceptontwikkeling besteden we onder andere aandacht aan wat jouw verhaal onderscheidt van andere verhalen, waarom de luisteraar jouw podcast wil horen en welke onderwerpen jouw verhaal gaan dragen. Alles zodat de luisteraar blijft terugkomen.

Sfeer

Het gevoel dat de luisteraar bij een podcast heeft is extreem belangrijk. Bij de concepten die Hot Mug Media maakt staan we daarom altijd stil bij de sfeer van de podcast. Wie is de presentator en waarom? Waar nemen we op? In de studio of buiten in het bos? En, last but not least: audiodesign. Natuurlijk komt er passende intro- en outromuziek. Maar om het echt next level te maken, denken we ook altijd aan het inzetten van omgevingsgeluiden en doorlopende ambientaudio.

Luistermoment

Wij maken podcasts met de luisteraar in gedachte. Daarom verplaatsen wij ons in hun luisterbeleving; het luistermoment. Luisteren ze in de auto of tijdens het sporten? Zetten zij de podcast eerder op als we inhaken op bepaalde momenten? Dit zijn de dingen die formatelementen, maar ook de lengte en publicatiemoment van je podcast bepalen.

Productie

Van format naar aflevering

Wij leveren full-service producties. Van de techniek tot de producer die zorgt dat de techniek niet faalt en van de research & scripting door de redacteur tot de regie die zorgt dat iedereen in de podcast het beste de verf komt. Het Mug Media ontzorgt je van de eerste planning tot laatste feedbackronde.

Pre productie

Een goed begin is het halve werk. Tijdens deze fase wordt de planning vastgelegd, vinden de redactionele werkzaamheden plaats en zal het script worden opgesteld.

Opnames

Nu gaan we dan echt van start. Tijdens de opnames zal de techniek worden verzorgd, regie aanwezig zijn voor inhoudelijke & vormtechnische feedback en het gesprek worden aangestuurd

Postproductie

This is where the magic happens. De opgenomen content wordt gemonteerd, voorzien van audiodesign en afgemix. Hierna volgen de feedbackrondes.

Publicatie

Van aflevering naar luisteraar

Onderweg, tijdens het sporten of thuis op de bank. Hot Mug Media zorgt ervoor dat jouw podcast bij de luisteraar komt op de plek waar hij of zij luistert. Van smartphone tot smart speaker.

Inregelen

Voor je op publish drukt helpen wij bij het optimaal inregelen van je podcast om je te laten opvallen in het steeds drukkere podcastlandschap door bijvoorbeeld de opmaak van het artwork, de juiste podcastinfo (subtitels, shownotes & categories) en optimale tags.

Distributie

In de laatste stap brengen we je podcast bij de luisteraar komt. We zorgen ervoor dat je podcast wordt gepubliceerd op Spotify, Apple & Google Podcasts en alle andere podcastapps die er zijn.

Analyse

Bij Hot Mug Media krijg je altijd real-time toegang tot hoe jouw podacast het doet. Van aantal luisteracties tot hoe lang je publiek luistert, waar, wanneer en wie dat publiek is.